perjantai 5. tammikuuta 2018

Maakuntaviesti hiihdettiin ennen aina Loppiaisena

Kouvolan Sanomat, Maakuntaviesti, 1989, Pilkanmaa

 Maakuntaviesti hiihdettiin ennen aina Loppiaisena

Tuntuu mukavammalta, kun ei ala tarkemmin laskeskelemaan, kuinka pitkä aika siitä onkaan, kun Myllykosken Kilpa-Veikot tosissaan taisteli useana Loppiaisena Maakuntaviestin voitosta. Aika monta kertaa me Maakuntaviesti voitettiinkin.
Vuonna 1989 olimme hyvän hiihtokaverini Petri Ahon kanssa etukäteen varmoja voitosta. Lupasimme, että "TUKKA LÄHTEE, JOS EI VOITETA".
Kilpailu oli tasainen, mutta kovakuntoinen ja Maailman Cup:in valmistautuva ankkurimme Petri Aho, ratkaisi viestin helposti Myllykosken  Kilpa-Veikkojen eduksi.
Valmentajallamme Arto Purholla oli ollut kuitenkin sakset mukana hiusten leikkausta varten, mikäli voittoa ei olisi tullut.

Ankkuri, Petri Aho tuulettaa 1989 Maakuntaviestin voittoa

Vielä Mauno Koiviston presidenttikaudella hiihdon Maakuntaviesti oli Kymenlaaksossa iso ja arvostettu kilpailutapahtuma.
Aika ei nyt kultaa muistoja, vaan ihan oikeasti joukkueita miesten 6-henkisessä viestikilpailussa oli kymmenittäin. Myllykosken Kilpa-Veikoillakin oli parhaimmillaan 4-5 joukkuetta. Kilpahiihdon harrastajia ja seuroja oli joka kylässä ja kaupungissa runsaasti. 
Maakuntaviestissä kaikki seurat halusivat menestyä. Muutamat seurat Kymenlaaksossakin hankkivat joukkueisiinsa "ostomiehiä" menestyäkseen juuri viesteissä.
Maakuntaviesti on hieno tapahtuma edelleen, mutta entisenlaista, suuren urheilujuhlan tuntua siinä ei enää ole. 
Vuonna 1989 Myllykosken Kilpa-Veikot voitti Pilkanmaalla Maakuntaviestin. Heti viestin maaliintulon jälkeen, menimme Peten kanssa saunaan. Jonkin aikaa saimme istua kaksistaan Kuntotöyryn saunassa. Fiilis oli mahtava tiukan ja voitetun kisan jälkeen. Maailman Cup:in seuraavalla viikolla lähtevä Pete riehaantui voitosta jopa niin paljon, että pissasi kiukaalle. Pienen hetken päästä Kouvolan Hiihtoseuran Veijo Kytö tuli saunaan. Kolmistaan sitten ihmeteltiin, mikähän saunan kiukaassa oikein käryää.

Kouvolan Sanomat 1987. Tämä joukkue palautti pitkästä aikaa  Myllykosken Kilpa-Veikot Maakuntaviestissä voittokantaan.

MAAKUNTAVIESTI KOUVOLASSA 1987
Vuonna 1987 MYKV:kin hankki muutamia vahvistuksia menestyäkseen viestikilpailuissa.  
Kilpa-Veikot oli ennakkoon arvioituna yksi suurimmista voittajasuosikeista. Petri Ahon sairastuminen aiheutti kuitenkin lisäpaineita muille 1-joukkueen hiihtäjille. Mie pääsin 17-vuotiaana ensimmäistä kertaa MYKV:n ykkösjoukkueeseen ja onnistuin aika hyvin.
Kilpa-Veikot palasi pitkästä aikaa, sitten Arvo Viitasen aikakauden jälkeen voittokantaan Maakuntaviestissä. Silloin oli upea, sankari fiilis. 
Erikoiseksi tapahtumasta tekee se, että evp. kapteeni Kalervo Seppälä selosti viestikilpailun suorana paikallisradion kanavalla. Taisi Seppälä haastatellakkin minua lähetyksessä.

Keskimmäisellä punaisella suksella hiihdin 1987 maakuntaviestissä

YHTEISTYÖ JÄRVISEN KANSSA
Mahdollisesti mestarihiihtäjä ArvoViitasen "perintönä", Myllykoskelaisilla oli hyvät suhteet Järvisen suksitehtaalle. Petri Aho oli tallihiihtäjä ja miekin sain ostettua tehtaalta suoraan suksia edullisesti.
Tallipäällikkö Erkki Jääskeläinen valkkasi suuresta suksivalikoimasta mulle sopivat sukset.
 
Vuoden 1987 Maakuntaviestin miesten sarjan voittopalkinto

 

Jutun lehtileikkeet, valokuva, sukset, palkitopuntari esillä suksimuseossani

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti